dimecres, 25 de març del 2009

L’Ajuntament instal·la en una dotzena de cruïlles semàfors amb òptiques que utilitzen la tecnologia LED

Castellar del Vallès. Ha començat la instal·lació de 435 òptiques tipus LED als semàfors d’una dotzena de cruïlles del municipi, una mesura que suposarà la reducció del 85% del consum d’energia dels semàfors. Així, segons el regidor de Medi Ambient, Aleix Canalís, amb aquesta iniciativa “es dóna un pas més en el compliment de reduir els consums energètics municipals”. La reducció del consum d’energia es tradueix en l’estalvi d’uns 125.000 kwh/any, el que significa que l’Ajuntament estalviarà anualment prop de 12.500 euros.
La instal·lació de les noves òptiques té també altres avantatges, per exemple en termes de seguretat viària i durabilitat. L’alt contrast d’aquestes òptiques amb llum solar afavoreixen una millor visualització per part dels conductors que, a més, veuen els llums des d’una distància superior a la que permet visualitzar els semàfors de sistema tradicional, de manera que augmenta la seguretat i la comoditat de la conducció i també del pas dels vianants als encreuaments.
Pel que fa a la durabilitat, destaca el fet que el sistema LED té una durada calculada entre els 8 i els 10 anys, mentre que les bombetes dels semàfors de sistema tradicional s’han de substituir aproximadament cada sis mesos. A més, la pèrdua de lluminositat, que en els semàfors tradicionals es comença a percebre a les 5.000 hores de funcionament, no es fa evident fins passades les 10.000 hores de funcionament.
Les òptiques s’han adquirit a partir d’una subvenció de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi de l’Energia (IDAE), adscrit al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, mentre que l’empresa Castellar Canudas està realitzant la instal·lació d’aquestes òptiques per un preu d’uns 8.000 euros. L’emplaçament de la instal·lació es divideix en les següents cruïlles: Pedrissos, Passeig-Dr. Pujol, ctra. de Sentmenat-Passeig Tolrà, ctra. Sentmenat-Bonavista, B-124-Ronda, Solsonès-Ronda, Berguedà-Ronda, Garrotxa-Ronda, Irlanda-Ronda, Prat de la Riba-Ronda, B-124-ctra. de Sant Llorenç, i B-124-Suïssa.