dimarts, 31 de març del 2009

Governació construirà una torre de telecomunicacions a Sentmenat

Sentmenat. La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del departament de Governació i Administracions Públiques construirà, en el marc del pla Catalunya Connecta, una nova torre de telecomunicacions a Sentmenat per solucionar les deficiències de cobertura de serveis de comunicacions electròniques detectades en aquest municipi. L’ajuntament de Sentmenat cedirà una parcel·la de titularitat municipal per ubicar-hi la torre. De la seva banda, el departament de Governació i Administracions Públiques finançarà la infraestructura, que consistirà en una torre de suport per a antenes, una caseta per a la ubicació d’equipaments i les instal·lacions necessàries per al funcionament de la torre.
La nova torre de Sentmenat forma part d’un pla d’extensió dels serveis de comunicacions electròniques que, seguint el compromís del conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, garantirà que al 2010 tots els nuclis de població de més de 50 habitants tinguin cobertura de TDT, telefonia mòbil i Internet de banda ampla. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha manifestat que “la construcció d’infraestructures com la de Sentmenat és fonamental per desplegar els serveis de telecomunicacions i garantir la cohesió territorial o, el que és el mateix, que tots els ciutadans tinguin accés a aquests serveis visquin on visquin”.

Pla Catalunya Connecta
El pla Catalunya Connecta, impulsat pel departament de Governació, té una dotació total superior als 110 milions d’euros i comportarà la realització de més de 2.000 actuacions a tot el territori nacional, com ara: estudis radioelèctrics, construcció i compartició d’infraestructures i instal·lació d’equips, a partir dels quals es realitzarà l’extensió dels serveis de comunicacions electròniques. En el seu marc d’actuació també es pretén donar respostes específiques a les diferents tipologies de dificultats orogràfiques i de transmissió de senyal radioelèctric del territori català.