dijous, 19 de març del 2009

L’Ajuntament de Sabadell amplia el fons de contingència creat a finals de l’any passat per fer front a la crisi

Sabadell. Nou paquet de mesures per combatre la crisi. El govern municipal ha anunciat avui que ampliarà el fons de contingència, dotat amb 500.000 euros i que es va crear a finals de l’any passat per fer front a situacions especials derivades de l’actual conjuntura de recessió econòmica. Aquest fons es va originar com a part dels acords a què van arribar el govern i el grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), durant la negociació dels pressupostos del 2009.
L’ampliació del fons respon a la voluntat de treballar sobretot en tres línies. D’una banda, dotar de més recursos econòmics als serveis socials per poder fer front a les necessitats bàsiques de les famílies més afectades per la recessió. De l’altra, incentivar l’ocupació, mitjançant els plans d’ocupació del Vapor Llonch i a través també de les empreses concessionàries prestadores de serveis municipals. Aquesta mesura estaria adreçada sobretot a persones que no rebessin cap tipus de subsidi. Una tercera línia de treball passaria per incrementar, en el marc del Vapor Llonch, la formació adreçada a les persones que no treballen o han perdut la feina i que tenen necessitat d’adquirir noves habilitats o reciclar-se amb l’objectiu de reincorporar-se al món laboral.
Tot plegat s’emmarca en un conjunt de decisions per combatre la crisi de la millor manera possible. Així, la conjuntura econòmica ja va marcar l’elaboració dels pressupostos de 2009, una proposta caracteritzada per la contenció de la despesa i l’austeritat per una banda i per l’increment dels Serveis Socials, la Promoció Econòmica i l’Educació per l’altra. A més, recordem que la ciutat ha rebut 34,5 milions d’euros del Fons Estatal d’Inversió Local per a obra pública.