dimecres, 25 de març del 2009

La nova biblioteca obrirà les seves portes aquest dissabte

Montcada i Reixac. Aquest dissabte s'inaugura la nova biblioteca Elisenda de Montcada, amb l’assistència del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras i el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué.
La nova Biblioteca disposa d’una superfície de 2.310 m2 on s’ubiquen, entre altres espais, una àgora, una àrea d’informació, una zona de revistes, un espai de música i imatge, una sala de treball o un àrea de fons general i col·lecció local, entre altres serveis. L’equipament compta amb un fons de 42.000 llibres, 5.000 documents d’àudio, 200 títols de revistes i 8 de diaris. L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha afirmat que “aquest equipament ha estat una aposta clara del govern municipal. La nova biblioteca és una instal·lació moderna, de la màxima qualitat, al servei de tota la ciutadania i equipada amb les últimes tecnologies”. Amb la inauguració d’aquest nou equipament, Montcada i Reixac disposarà d’una biblioteca central urbana, la Elisenda de Montcada, de la que dependrà una altra de proximitat, la ubicada al barri de Can Sant Joan, que va obrir les seves portes el 1991.
La biblioteca, juntament amb el Teatre Municipal, configura la segona fase de l’equipament Montcada Aqua, iniciat amb la construcció de la piscina i les instal·lacions esportives. Aquesta primera fase es va inaugurar al desembre de 2003. La biblioteca ocupa la planta baixa i la primera planta d’un edifici annex al centre esportiu, on també està ubicat el Teatre Municipal, a la segona planta.
L’equipament també compta amb diferents espais per a exposicions. Durant el primer mes de la seva posada en funcionament, les parets de l’equipament acolliran dues mostres; una pictòrica de la Fundació Joan Capella i una altra de la Fundació Masoliver. A banda, s’instal·larà una exposició sobre el nou equipament i les biblioteques montcadenques, que també inclourà un recorregut històric de l’evolució de la zona on està ubicat aquest centre.