dijous, 19 de març del 2009

Terrassa celebra la 10a Mostra de la Diversitat Cultural

Terrassa. Aquest divendres, 20 de març, s'inaugura la desena edició de la Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa, que se celebrarà durant el cap de setmana al recinte firal del municipi. La inauguració donarà pas a una demostració de danses i músiques del folklore andalús, amb l'actuació dels grups de la Coordinadora de Entidades de Cultura Andaluza de Terrassa. Per la nit, se celebrarà la "Nit de rumba i flamenc terrassenc" amb les actuacions dels grups locals Los Malagana i Trikitown.
La desena edició de la Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa presenta més d'una vintena d'activitats, a més de l'exposició de productes típics i d'altres elements culturals als estands de les diferents comunitats representades. En aquesta ocasió, s'ha convidat a participar a la Mostra a les poblacions de Zafra (Extremadura), Alhama de Murcia (Múrcia), Almadén (Castella-La Manxa), Arcos de la Frontera (Andalusia), Ourense (Galícia) i la Comarca de Gúdar Javalambre (Terol), en representació de les sis comunitats autònomes amb major presència a la ciutat. També s'ha convidat a l'Ajuntament de Tánger (Marroc). El recinte firal acollirà estands d'El Senegal, Llatinoamèrica i de Catalunya, amb la participació de les entitats tradicionals catalanes.
El programa d'activitats proposa des de degustacions gastronòmiques a recitals, concerts, danses i balls tradicionals, cercavila i tallers.
La majoria de les activitats tindran lloc al recinte firal, però la Mostra de la Diversitat també estarà present als carrers de la ciutat, ja que se celebrarà una cercavila pel centre de Terrassa i la Plaça de Lluís Companys acollirà diverses propostes dissabte al matí. Un altre escenari serà la Plaça Vella, on tindrà lloc una mostra de folklore llatinoamericà diumenge al migdia. Una de les activitats, la Mostra de Cinema Equatorià, ha precedit la Mostra de la Diversitat, en celebrar-se els dies 16, 17 i 18 de març amb la projecció de diversos curtmetratges i llargmetratges al Cinema Catalunya.
La clausura de la Mostra tindrà lloc diumenge, 22 de març, que comptarà amb l'actuació especial del grup folklòric aragonès ASTÍ QUEDA IXO.