dijous, 12 de març del 2009

Sant Quirze comptarà amb una Oficina d’informació a la ciutadania sobre les obres del FEIL

Sant Quirze del Vallès. El nou espai servirà per gestionar amb eficiència i eficàcia el desenvolupament dels projectes del Fons Estatal d’Inversió Local. Les onze iniciatives, que es duran a terme al llarg d’aquest 2009 per un import superior als 3,1 milions d’euros, es podran consultar a l’Oficina on, s’atendran els dubtes de la ciutadania. En aquest sentit, cal remarcar que per a la correcta atenció del públic i la gestió de l’Oficina, l’Ajuntament contractarà dues persones amb un perfil tècnic adequat a les necessitats del servei. Aquesta actuació es durà a terme mitjançant l’aportació econòmica que les empreses hauran de fer pel control de qualitat.
L’Oficina s’emmarca en la creació del Programa de Gestió de les Inversions, que neix amb la voluntat de gestionar les inversions no només del FEIL, sinó també del PUOSC i les del pressupost ordinari. L’Oficina està liderada pel regidor Jordi Vidal, qui ha manifestat la importància d’aquesta “doncs les intervencions al territori seran de gran rellevància i tindran una repercussió molt important.

Per la seva part, el tinent d’Alcaldia i regidor de Participació Ciutadana, Antoni Rebolleda, ha insistit en la rellevància d’implicar la ciutadania “doncs és una forma que els veïns i veïnes siguin partíceps dels projectes i puguin aportar i donar el seu punt de vista, a més d’estar informats en tot moment”.
En aquest sentit, l’alcaldessa ha incidit en el fet “d’obrir els projectes a la ciutadania i d’ubicar en un lloc cèntric del municipi un espai on tothom que ho desitji podrà consultar l’evolució de les obres, els plànols, tant a nivell individual com professional. Aquest és un primer pas del que serà un any marcat per les obres que, en definitiva, han de traduir-se en nous espais, serveis i instal·lacions”. Mundi també ha demanat comprensió per part de la ciutadania per les possibles molèsties que puguin ocasionar les obres.
L’Oficina també vetllarà per aconseguir que les obres afectin el menys possible a la ciutadania, i intentarà minimitzar l’impacte i les molèsties.