dijous, 12 de març del 2009

Barberà aposta pels vehícles elèctrics

Barberà del Vallès. El consistori barberenc ha optat per incloure al parc mòbil municipal tres vehicles elèctrics. En concret, un automòbil i dues bicicletes per que siguin utilitzats pel diferent personal dels Serveis Tècnics Municipals.
El automòbil que s’ha adquirit és de la marca REVA, un dels primers cotxes elèctrics que arriba al nostre país. Aquest utilitza l'electricitat com a font d'alimentació, no emet CO2 i, com no disposa de motor de combustió, és tracta d’un cotxe molt silenciós. Es tracta d’un cotxe que arriba als 80 km/h, té una autonomia de fins a 80 quilòmetres, és automàtic i per la seva mida i facilitat de maniobra és un automòbil fàcil de conduir i aparcar. A més és molt econòmic ja que si és càrrega la bateria al 100% per cobrir un dia de desplaçaments, té un cost de només 1,5 euro.
Pel que fa a les dues bicicletes, aquestes compten amb un motor alimentat per una bateria elèctrica recarregable que permet utilitzar el motor i els pedals o bé pedalejar com si fos una bici convencional. Té una autonomia d'uns 30 Km a una velocitat de 25 km/h (velocitat màxima), amb una persona de prop de 80 kg, i te una duració de bateria d’entre 4 i 6 hores.
El cotxe ha tingut un cost de 12.950 €uros, i les bicicletes han tingut un cost total de 1.173,92 €, tots tres vehicles compten ja amb l’escut municipal. Destacar que el cotxe ha rebut una subvenció de prop d’un 10 % del cost final, de l’Institut Català d’Energia.