dimecres, 18 de març del 2009

El Museu de Sant Cugat acull la mostra més completa de tapissos de l’Escola Catalana del Tapís

Sant Cugat del Vallès. La Casa Aymat de Sant Cugat ha inaugurat la exposició ”Escola Catalana de Tapís”, una mostra de més de 40 tapissos d’aquest corrent artístic que es podrà visitar al Museu de Sant Cugat (Casa Aymat) fins al 17 de maig. A la inauguració van assistir-hi l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, el president de Caixa Terrassa (empresa coorganitzadora de l’exposició), Francesc Astals, i el comissari de l’exposició, Francesc Miralles.
En el seu discurs l’alcalde va destacar el paper de la Casa Aymat en aquest moment de la història del tapís: “la casa Aymat va ser, amb Miquel Samaranch al capdavant, l’epicentre de la renovació de l’art de fer tapís, un estil més modern, compromès amb el seu temps i que va originar una nova concepció d’aquest art tèxtil”.
Francesc Astals va destacar el paper de Samaranch en aquesta transformació de l’art del tapís i la seva implicació personal, i va mostrar la seva satisfacció per haver treballat conjuntament amb el Museu de Sant Cugat: “A l’Obra Social de Caixa Terrassa estem molt contents d’haver treballat en la difusió d’aquesta Escola Catalana de Tapís, que va ser, i és, tot un símbol d’identitat nacional”.
Per últim Francesc Miralles va explicar que l’exposició es dividia en dos àmbits: “allò que es va produir en la fàbrica Aymat i allò que en va sorgir després, un cop fora de la fàbrica”. Miralles va recalcar que “cal tenir en compte l’esforç que s’ha fet per reunir totes aquestes peces i agrair la generositat de particulars i empreses que ens les han cedides per a aquesta exposició”.
“Escola Catalana de Tapís” es podrà veure a la Casa Aymat de Sant Cugat fins al 17 de maig i, més tard, del 19 de novembre de 2009 al 10 de gener de 2010, es podrà veure també al Centre Cultural de Caixa Terrassa.