Sabadell. L’ensenyament a distància i de qualitat que vol impulsar la Ciutat de la Música per complementar la formació presencial dels alumnes de postgrau ha fet un important pas endavant amb la realització, ahir dimecres i avui dijous, d’un Seminari Internacional entre Sabadell i Amsterdam. El projecte s’emmarca en el desenvolupament del sistema Opera E-learning (ELS), que vol aconseguir la qualitat suficient a través de la banda ampla (fibra òptica) perquè es puguin donar classes de música sense necessitat que estudiants i professors es trobin en un mateix indret. Es tracta d’un sistema pioner a escala europea i que ha tingut en el seminari internacional una nova oportunitat per desenvolupar-se. Per l’ocasió s’ha comptat amb el prestigiós pianista Wolfram Rieger, que hi ha intervingut com a professor des d’Holanda.
El seminari, centrat en la interpretació del lied alemany, s’ha portat a terme entre l’Escola d’Informàtica de Sabadell, pertanyent a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el centre cultural Pakhuis de Zwijger d’Amsterdam. Aquí a Sabadell s’han ubicat els estudiants (6 cantants i 4 pianistes), que en aquest cas són alumnes de postgrau i professionals de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), dels Conservatoris Superiors de València i del Liceu i de l’Escola d’Òpera de Sabadell. A Holanda es trobava Wolfram Rieger.
Tal com ha comentat avui el tinent d’alcalde i regidor delegat de la Ciutat de la Música, Joan Manau, “la idea és anar perfeccionant la connexió tecnològica perquè la Ciutat de la Música pugui comptar amb un important element més en l’àmbit pedagògic”. Manau també ha explicat que aquest seminari arriba després d’altres tests i que les proves han anat sent més complexes a mesura que s’ha anat desenvolupant el projecte. “D’una prova entre dos municipis de Catalunya, vam passar a un test entre Sabadell i València, fins a arribar a l’àmbit internacional”, ha dit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada