dimarts, 17 de març del 2009

L'Ajuntament de Terrassa i Àskal signen un conveni per ensinistrar gossos abandonats i donar-los a persones amb discapacitat auditiva

Terrassa. L'Ajuntament ha signat avui, 17 de març, un conveni de col·laboració amb l'associació ÁSKAL per ensinistrar gossos custodiats al Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD) i poder-los lliurar en adopció a persones amb discapacitat auditiva. Aquesta iniciativa permetrà incrementar l'autonomia i el creixement personal de ciutadans amb aquesta discapacitat, a més de promoure les adopcions dels gossos abandonats i que estan acollits al CAAD. La signatura del conveni ha anat a càrrec del regidor de Medi Ambient, Màrius Massallé, i de la vicepresidenta de l'Associació ÁSKAL, Anna Marquès.
ÁSKAL és una associació sense ànim de lucre dedicada a promoure l'ús de gossos amb finalitats socials i està integrada per un grup d'ensinistradors especialitzats en el "gos senyal" o gos d'assistència. Pel que fa al CAAD, des de la seva posada en marxa l'any 2003, ha ofert sempre serveis amb finalitats socials i ha signat altres acords de col·laboració amb entitats de la ciutat, com ara FUPAR o PRODIS, i amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Aquest nou servei contribuirà a potenciar el caire educatiu i social del CAAD que presta els serveis d'atenció als animals domèstics de companyia a Terrassa i a 7 municipis més de la comarca.
El conveni que s'ha signat avui estableix les condicions en què s'ha de desenvolupar la col·laboració, com ara la utilització de les pistes del centre, el temps d'ensinistrament, el règim d'adopció i propietat dels animals o la selecció dels participants. De moment, l'entitat ha començat a treballar amb tres gossos per ensinistrar-los com a gossos senyals i s'ha posat en contacte amb l'Associació de Persones Sordes de Terrassa per oferir-los aquesta possibilitat d'adopció dels gossos ja ensinistrats.
Els ensinistradors d'ÁSKAL treballaran amb els gossos seleccionats durant una màxim de mitja hora i sempre utilitzant la tècnica del reforç positiu. El període previst per completar aquest ensinistrament serà de quatre mesos, però es podrà ampliar fins a sis mesos en casos extraordinaris.