dimarts, 17 de març del 2009

Arrenca el curs de monitors de Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui

Palau-solità i Plegamans. L’Espai Jove l’Escorxador de Palau-solità i Plegamans va acollir el dissabte 14 de març la inauguració del Curs de monitor/a d’activitats de lleure, que organitzen de forma conjunta els consistoris de Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui. Les classes es realitzaran els caps de setmana fins al 25 d’abril a l’espai jove palauenc. Al curs s’hi han inscrit 14 joves de Palau-solità i Plegamans i 14 joves més de Caldes de Montbui.
Durant la presentació, els alumnes del curs van poder conèixer els tècnics que els hi donaran suport per tal que puguin aprofitar al màxim els recursos que tindran a l’abast per superar amb èxit el curs i obtenir el diploma de la Generalitat de Catalunya de monitor/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil. Per assolir aquest objectiu hauran de superar l’etapa lectiva, que té una durada de 100 hores, així com la pràctica, de 150 hores més. Un cop realitzades les pràctiques, hauran de presentar la corresponent memòria. Val a dir que els qui superin el curs el podran convalidar com a crèdits de lliure elecció a les universitats públiques de Catalunya.
Amb la celebració d’aquests cursos es vol afavorir la interrelació entre els joves de les dues poblacions, fomentar el voluntariat juvenil i l’associacionisme local, educar en valors, responsabilitats i compromís envers el lleure i oferir als joves una formació reglada com a una sortida laboral dins el sector del lleure.