dimecres, 11 de març del 2009

Tot a punt per a la celebració dels tres tombs

Montcada i Reixac. El municipi celebrarà el proper cap de setmana la festa dels Tres Tombs, en la qual es ret homenatge als animals i a la tradició agrícola del municipi. La celebració l’organitzen conjuntament l’Agrupació Tres Tombs de Montcada i Reixac i l’Ajuntament. El programa d’actes serà fidel a les edicions anteriors i es preveu una participació similar a la de l’any passat, on van desfilar pels carrers del municipi més de seixanta cavalls i trenta carros.
Els actes començarà el dissabte, 14 de març, amb la missa de benedicció de la bandera i de la imatge de Sant Antoni, patró de la festa. La cerimònia tindrà lloc a l’Església de Santa Engràcia, a les 19.30 hores. Diumenge, la celebració es posarà en marxa a les 10.30 hores al camí de la Font Freda, en els terrenys situats davant del pavelló municipal Miquel Poblet, amb la recepció del bestiar, el lliurament de credencials i un esmorzar per als participants.
A les 12 hores s’iniciarà la cavalcada i començarà el recorregut de carruatges i cavalls, que sortirà del camí de la Font Freda. El final de la passada està previst cap a les 13.45 hores, quan tindrà lloc el lliurament d’obsequis als participants.
La passada s’aturarà en dos moments. A les 13 hores tindrà lloc la benedicció dels animals de companyia i del bestiar, a la plaça de l’Església i a les 13.15 hores, a la Casa de la Vila (c/ Major, 32), l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, lliurarà una placa a la vídua del Darrer Carreter 2008, que aquest any correspon al Sr. Lluís Homet i de Vedruna (1922-1989), conegut popularment com el Lluís de Ca la Pona. En Lluís, veí de Mas Rampinyo apassionat de la seva feina, va ser un home dedicat tota la seva vida als seus carros i cavalls.