dijous, 12 de març del 2009

Aquest dissabte comença el curs de monitors que organitzen els municipis de Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans. Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui col·laboren per sisena vegada en la realització del Curs de monitor/a d’activitats de lleure adreçat a majors de 18 anys. Concretament el curs començarà aquest dissabte amb la participació de 14 joves d’entre 18 i 30 anys del municipi i 14 joves més de Caldes de Montbui. El curs es realitzarà els caps de setmana fins el 25 d’abril a l’Espai Jove l’Escorxador de Palau-solità i Plegamans i es divideix en dues parts, l’etapa lectiva i l’etapa de pràctiques. L’etapa lectiva (teòrico-pràctica) té una durada de 104 hores lectives. La segona etapa que és la pràctica té una durada de 150 hores. També s’han de realitzar unes pràctiques durant un trimestre i presentar la memòria d’aquestes pràctiques per superar el curs. Així doncs, caldrà superar les tres etapes amb èxit per aconseguir el diploma de la Generalitat de Catalunya de monitor/a d’activitats en el lleure infantil i juvenil. A més, el curs es pot convalidar com a crèdits de lliure elecció a les universitats públiques de Catalunya.
Els objectius d’aquests cursos de formació són afavorir la interrelació entre els joves de les dues poblacions, fomentar el voluntariat juvenil i l’associacionisme local, educar en valors, responsabilitats i compromís ver el lleure i oferir als joves una formació reglada com sortida laboral dins el món del lleure.