dimarts, 31 de març del 2009

L’exministre d’Indústria, Joan Majó pronuncia la conferència de clausura de l’i-confiable

Sabadell. La Biblioteca Vapor Badia ha acollit l’acte de cloenda de l’i-confiable. La clausura ha inclós el lliurament de premis del concurs de webs segurs, un breu balanç del projecte, la presentació d’un llibre sobre l’i-confiable i la conferència de l’exministre d’Indústria, Joan Majó.
L’i-confiable és un projecte municipal que s’ha desenvolupat els darrers mesos amb l’objectiu d’informar i formar mares i pares i educadors perquè puguin orientar els infants i joves sobre l’ús segur d’Internet, els videojocs, el telèfon mòbil, la missatgeria instantània o la TV interactiva. Alhora, el programa ha volgut mostrar als mateixos nens i nenes les precaucions que han de prendre i proposar-los així mateix els possibles llocs a Internet que els puguin despertar interès i que comptin amb un contingut profitós i enriquidor.
Es tracta d’un projecte de l’Ajuntament de Sabadell que s’ha desenvolupat amb la col·laboració de la Facultat de Ciències de l’Educació Blanquerna pertanyent a la Universitat Ramon Llull (URL) i del departament de Pedagogia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A més compta amb la subvenció del Plan Avanza del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, que ha cofinançat el programa. L’i-confiable ha inclòs diverses iniciatives: sessions de formació a famílies i educadors, seminaris i conferències, un concurs de webs sobre aquest tema i una recerca diagnòstica en hàbits i usos digitals de Sabadell.