dimarts, 17 de març del 2009

L’Ajuntament invertirà enguany 3 milions d’euros a millorar l’estat dels carrers i places de la vila

Castellar del Vallès. L'Ajuntament durà a terme aquest 2009 la inversió anual més gran de la seva història en la millora de l’estat de la via pública. Sumant totes les actuacions que s’han previst, l’import que es destinarà a renovar els carrers i places de la vila arribarà pràcticament als 3 milions d’euros. Des d’aquest mes de març i fins a finals d’any, la Regidoria de Via Pública ha previst una quarantena d’actuacions que afectaran un total de 30 carrers del municipi, entre el nucli urbà i les urbanitzacions. A grans trets, es renovaran 15.700 metres quadrats d’asfalt i 3.800 metres quadrats de voreres. A més, també es remodelaran les places de Catalunya i Mn. Cinto Verdaguer i la part antiga de la plaça Major.
Per tal de minimitzar les molèsties que es puguin generar al veïnat, l’Ajuntament ha elaborat un calendari amb l’objectiu de periodificar les obres previstes i evitar així que tots els treballs es facin de forma simultània. Abans de l’inici de cada obra, s’activarà a més un sistema de comunicació ciutadana, que inclourà reunions informatives amb els veïns afectats i la distribució de circulars informatives a domicili.
A l’hora de seleccionar els diferents projectes, l’equip de govern s’ha fixat com a objectiu la revitalització de la via pública i la millora de l’accessibilitat a diverses zones del municipi que es troben en un estat de deteriorament. Alhora, s’han tingut en compte criteris de situació geogràfica per diversificar la ubicació de les obres.
Aproximadament unes 275 persones treballaran en el conjunt d’obres que s’han programat, un 30% de les quals seran de nova contractació.