dimarts, 17 de març del 2009

Els alumnes de les escoles montcadenques aprenen educació viària

Montcada i Reixac. El alumnes de tercer de primària de les escoles del municipi estan realitzant durant aquestes setmanes un curs d’educació viària organitzat per la regidoria d’Educació de l’Ajuntament en col·laboració de la Policia Local del municipi.
Entre els objectius d’aquesta activitat, es pretén que els escolars de 3r aprenguin a interpretar els senyals de circulació bàsics, preveure possibles dificultats o perills al carrer i raonar els avantatges i els conflictes que genera la circulació, entre altres. L’activitat es divideix en dues sessions, una més teòrica que es fa a la mateixa classe, i una altra pràctica fora del recinte escolar on els nens i nenes detecten comportaments infractors i de risc, i de tornada a l’escola, posen aquestes observacions en comú.
Per la seva part, els alumnes de 5è també treballaran durant el proper mes la seguretat i educació viària de forma pràctica, amb un circuit de bicicletes. Els escolars coneixeran les normes socials referents a la circulació i se’ls concienciarà de les situacions que poden comportar un perill i a prendre les precaucions necessàries.