dimecres, 4 de març del 2009

La conferència "Avançar en la igualtat des de la política", amb Ana Rubio, acte inaugural del programa commemoratiu del Dia Internacional de les Dones

Terrassa. Demà tindrà lloc a Terrassa l’acte inaugural del programa commemoratiu del Dia Internacional de les Dones, a les 19h a la Sala d'actes del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). Aquest primer acte tindrà com a eix central la conferència "Avançar en la igualtat des de la política. Per a una ciutadania plena de les dones", que pronunciarà Ana Rubio, professora titular de Filosofia del Dret i Filosofia Política de la Universitat de Granada. L'alcalde de Terrassa serà l'encarregat d'obrir i cloure l'acte, mentre que la regidora de Polítiques de Gènere, Fabiola Gil, farà la presentació de la conferència.
En aquesta ocasió, el lema del programa d'actes del Dia Internacional de les Dones és "L'apoderament de les dones per decidir i transformar", partint del fet que la representativitat real de les dones en els diferents àmbits de l'esfera pública i social continua sent desigual. El terme apoderament es refereix a l'augment de participació de les dones en els processos de pressa de decisions i accés al poder, definició que es va assolir en la Conferència Mundial de les dones en Beijing l'any 1995. També implica la pressa de consciència del poder individual i col·lectiu de les dones per millorar la seva autoestima i per treballar a través de les xarxes i associacions.
A més de l'acte inaugural de demà, Terrassa celebra el Dia Internacional de la Dona amb més de 40 activitats durant tot el mes de març, organitzades per diferents entitats de la ciutat, per la Comissió 8 de Març i per l’Ajuntament de Terrassa. Entre les activitats organitzades pel consistori, destaca la inauguració del nou circuit saludable i esportiu "Les dones" al Parc de Vallparadís. Aquest circuit s'inicia i finalitza a la zona del Pla del Castell, tindrà 4,3 Km de recorregut i està pensat per fer-lo a peu.