dilluns, 16 de març del 2009

El soterrament de les línies elèctriques de mitja tensió permet eliminar 8 torres elèctriques al barri de Nostra Llar

Sabadell. El soterrament de les línies elèctriques de mitja tensió ha permès que avui hagi començat el desmantellament de 8 torres elèctriques al barri de Nostra Llar. La supressió d’aquestes torres es fa després de la construcció de tres noves línies subterrànies de mitja tensió a 25 kV amb una longitud total de 2,7 quilòmetres al sector del riu Ripoll i al barri de Nostra Llar.
Els treballs han tingut una inversió total de 485.000 euros, dels quals l’Ajuntament ha n’ha aportat 235.000 euros i FECSA ENDESA la resta. A més, comportaran una millora en la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric dels 104.216 clients de la població. L’actuació també ha consistit en la reforma amb tecnologia d’última generació del centre transformador ubicat al carrer d’Olesa, per tal de passar-lo a mitja tensió, de manera que permet una millor maniobrabilitat i un temps de resposta més àgil en cas d’avaries o incidents a la xarxa de mitja tensió. De la mateixa manera, el centre de distribució de la Bassa de Sant Oleguer s’ha ampliat, de manera que permet la interconnexió de línies.
La posada en marxa d’aquesta nova infraestructura ha permès el desballestament de l’antiga xarxa aèria existent al carrer de Toronto, davant del Tanatori. Així, s’han retirat 850 metres de cable de mitja tensió i, a més de desmuntar 8 torres metàl·liques, s’han suprimit 11 pals de fusta, accions que contribueixen a la notable reducció de l’impacte visual de les infraestructures elèctriques.