dimarts, 17 de març del 2009

Jaume Folguera i Anna Cos vencedors de la primera edició de la cursa nocturna dels Mussols, a Sant Quirze del Vallès

Sant Quirze del Vallès. Jaume Folguera (Falcons de Sabadell) i Anna Cos (Club Natació Terrassa) s’han proclamat vencedors absoluts de la primera edició de la cursa nocturna dels Mussols, celebrada el passat dissabte 14 de març a Sant Quirze del Vallès, amb un recorregut de poc més de 10 quilòmetres i 520 metres de desnivells acumulats, organitzada pel Club Excursionista Sant Quirze del Vallès.
Les previsions inicials dels organitzadors d’admetre un màxim de 250 participants van quedar clarament superades una setmana abans de la cursa quan aquesta xifra va quedar assolida. Finalment, es va decidir ampliar fins 275 el número de participants i, tot i això, van ser molts els corredors i corredores que van quedar-se sense dorsal. S’estima que fins a 500 persones s’haurien inscrit si hagués estat possible.
El recorregut de la cursa va transcorre integrament per la Serra de Galliners, sempre dintre del terme municipal de Sant Quirze del Vallès, per pistes de terra i corriols de muntanya que en la seva major part permetien als participants mantenir un elevat ritme de cursa.
Jaume Folguera es va destacar dels perseguidors amb autoritat i va entrar a meta en un temps de 42 minuts i 49 segons, seguit en segona posició per Carles López i de Pere Calpena, que va arribar tercer. Pel que fa a les dones la vencedora, Anna Cos, també va demostrar una total superioritat i va arribar a la meta en 53 minuts i 39 segons, clarament per davant de Teresa Farriol, segona, i d’Alicia Bofarull, tercera.
Abans que comencés la cursa, els més joves també van gaudir d’unes competicions més curtes, amb distàncies de 500m i 2000m en les que van participar prop de 50 nens i nenes, que en la majoria dels casos van poder provar per primera vegada com és una cursa de muntanya.
Els comentaris finals dels participants, grans i petits, deixen més que satisfets als organitzadors, que ja pensen a preparar la propera edició, la del 2010, per la que ja han començat a rebre les primeres peticions de reserva de dorsal.