dilluns, 2 de març del 2009

Retirats els 200 pins que la ventada del gener vatombar o desarrelar a l’Espai Natura Caixa Sabadell

Sabadell. L’Obra Social Caixa Sabadell ha finalitzat els treballs de retirada dels dos centenars de pins abatuts per la ventada del gener a l’Espai Natura Caixa Sabadell, el centre d’activitats ambientals que gestiona al nord de Sabadell. La retirada dels exemplars –un terç, caiguts; dos terços, desarrelats– ha costat 14.075 euros a l’Obra Social de la caixa catalana degana. Aquesta
intervenció possibilita l’ús òptim d’un espai natural que atrau uns 150.000 usuaris anuals.
Els operaris han fet caure els arbres desarrelats i els han trossejat amb motoserres juntament amb
els tombats pel vent. El brancam s’ha triturat i s’ha escampat al mateix bosc. Un cop arrossegats i
apilats, els troncs es duran en camió al rematant, el Grup Tradema, que els convertirà en serradures o fusta per a serradora. Amb l’operació s’espera poder finançar una petita part de la fase final dels treballs: l’adequació dels camins malmesos per les tasques de retirada dels arbres abatuts.
Els treballs els ha dut a terme l’empresa local Foresab. El cap de setmana de les ventades l’Obra
Social Caixa Sabadell va comptar amb l’ajut de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sabadell per obrir el camí d’accés a l’equipament i la via entre aquest i l’ermita de Sant Julià d’Altura, la qual cosa hauria permès l’accés al bosc de vehicles d’emergència en cas de necessitat. També en un primer moment, el mateix equip de l’Espai Natura Caixa Sabadell va fer una primera intervenció d’urgència a l’esplanada de l’ermita de Sant Vicenç de Verders, just rere la masia de Can Deu.