Barberà del Vallès. El passat 30 de març, Barberà Promoció ha celebrat la “I Jornada Barberà Emprèn amb els Universitaris”, amb l’objectiu de fomentar l’Economia Social i l’ esperit emprenedor entre els joves estudiants.
L’ acte, celebrat a l’ Escola Universitària d’Estudis d’Empresarials de Sabadell, ha estat inaugurat per Berta López, gerent de Barberà Promoció, qui ha destacat la importància d’ aquesta primera Jornada a la Universitat per fomentar la col·laboració i la cooperació de les dues entitats en el desenvolupament socioeconòmic de Barberà.
Per a la gerent, l’organització d’aquesta Jornada constitueix una oportunitat “perquè els futurs professionals es formin en allò que realment necessita el mercat local, doncs són els ajuntaments qui millor i de més a prop coneixen les necessitats del seu municipi. En aquest sentit, Berta López ha destacat la necessitat que tenen els municipis d’ aconseguir la retenció del talent universitari vallesà per a les empreses del territori com a mitjà d'assolir una major qualitat, sostenibilitat, mobilitat i conciliació familiar en el treball. “Hem d’ aconseguir que aquest coneixement no marxi de la comarca per tal que les nostres empreses puguin beneficiar-se dels millors professionals”, ha afegit.
A continuació, la gerent ha presentat els diferents serveis que ofereix Barberà Promoció als universitaris i als ciutadans en general, com ara: programes i accions formatives de qualificació professional; borsa de treball; informació socioeconòmica del municipi, i formació i assessorament per als emprenedors.
Finalment, s’ha aprofitat la Jornada per presentar la nova categoria de premis “Millor projecte promogut per universitaris” en el Setè Concurs d’Iniciatives Empresarials de Barberà del Vallès, animant als estudiants a presentar el seu projecte de Pla d’ Empresa.
A continuació, Rocío Gutiérrez, formadora i consultora especialitzada en Economia Social d’Aposta, SCCL, ha ofert una conferència sobre les diferents formes jurídiques emmarcades dins l’Economia Social, en concret les Societats Cooperatives i Laborals, així com els valors que les caracteritzen i diferencien d'altres formes d'organització.
En aquest sentit, Rocío Gutiérrez ha destacat la importància que tenen les persones dins l'organització i com aquestes empreses difícilment es deslocalitzen, atès que mantenen un fort sentiment d'arrelament al municipi i creen ocupació de qualitat.
El programa de l’acte es va completar amb la presentació d’un Cas d'Èxit, a càrrec de Joan Carles Zabala, gerent la Cooperativa d’Habitatge Lloc Nou de Sabadell, qui ha exposat la experiència, trajectòria i funcionament de l’empresa. Joan Carles Zabala ha aprofitat l'acte per presentar el nou projecte de “Cessió d'Ús”, impulsat per la Federació de Cooperatives d'Habitatge de Catalunya com a alternativa i forma d'accès a l’habitatge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada