dimarts, 31 de març del 2009

Foment de Terrassa publica a internet un catàleg del seu fons documental especialitzat en promoció econòmica i ocupació

Terrassa. L'empresa municipal Foment de Terrassa SA ha publicat a internet el catàleg del seu fons documental especialitzat en promoció econòmica i ocupació. Aquest fons consta de més de 4.300 documents (llibres, articles, DVD, CD-rom, etc), dels quals prop d’un miler són de temes relacionats amb economia, prop de mig miler sobre indústries i administració i creació d’empreses, i més de 600 sobre treball i ocupació. Es pot accedir al catàleg a través de l’adreça http://www.fonsfoment.net i de la pàgina que l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Foment de Terrassa té dins el web de l’Ajuntament de Terrassa: http://www2.terrassa.cat/laciutat/xifres/oest/oestindex.html.
El catàleg segueix la nomenclatura estàndard CDU (Classificació Decimal Universal), usat per les biblioteques catalanes. Es presenta a través d’una aplicació en suport web que facilita la consulta intuïtiva per temes, autors, paraules clau, etc. Per als documents que disposen d’una versió digital a internet, s’ha incorporat al catàleg l’enllaç a aquesta versió per tal que es pugui descarregar directament. La resta s'han de consultar a les instal·lacions de Foment de Terrassa i cal formalitzar una cita prèvia que també es pot reservar per internet.
Foment de Terrassa ha estat la primera empresa municipal de promoció econòmica i ocupació en posar a l’abast del públic el seu fons documental, que pot ser de gran utilitat per a la recerca metodològica o socioeconòmica sobre polítiques de desenvolupament local. L’aplicació web ha estat desenvolupada per l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Terrassa, amb la col·laboració inicial del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la Fundació Politècnica-UPC.