dimarts, 31 de març del 2009

Els Max premien 4 obres vistes al Teatre-Auditori Sant Cugat: "2666", "Germanes", "La tortuga de Darwin" i "Argelino, servidor de dos amos"

Sant Cugat del Vallès. L’obra "Argelino, servidor de dos amos" ha estat la més premiada en la darrera edició dels Premis Max, la gala dels quals va tenir lloc ahir a la nit al Teatro Cuyás de Tenerife.
Al Teatre-Auditori Sant Cugat es va poder veure el gener passat gràcies a una gira que diferents teatres de Catalunya van programar de maneta específica i amb el suport de l’Oficina de Difusió artística de la Diputació. En total "Argelino" ha obtingut quatre premis Max: millor adaptació d’obra teatral, millor direcció escènica, millor actor protagonista i millor empresari d’arts escèniques. Pep Tugues, director del Teatre-Auditori, ha afirmat que “ens alegra molt de veure com "Argelino" ha tingut tan bons resultats, ja que nosaltres vam apostar per la seva qualitat artística i vam decidir programar-la malgrat els esforços que la gira va comportar. Tant de bo puguem seguir recolzant espectacles de qualitat en el futur”.
De la seva banda "Germanes" (representat a Sant Cugat el 8 de novembre de 2008) ha obtingut dos premis: millor text en català per a Càrol López i millor actor de repartiment per a Pol Berrondo.
"2666", versió teatral de la novel·la de Roberto Bolaño, també ha obtingut dos premis; millor escenografia i millor espectacle.
I "La tortuga de Darwin", que a Sant Cugat va poder-se veure el passat 29 de novembre, ha obtingut el Max al millor text teatral en castellà i al de millor actriu per a Carmen Machi.
Els Premis Max neixen amb el propòsit d’estimular i premiar el talent dels artistes i professionals de les arts escèniques. En aquests premis hi participen tots els espectacles estrenats o reestrenats en la temporada anterior, així com els responsables de l’autoria, la traducció, l’adaptació, composició, direcció, coreografia, escenografia, figurinistes, producció, interpretació que n’hagin format part. Els guanyadors són escollits mitjançant el vot dels seus companys de professió.