dilluns, 2 de març del 2009

El públic del "Jazz a Prop" augmenta gairebé el 16% respecte l'edició anterior

Terrassa. El municipi ha fet un balanç molt positiu de la darrera edició del cicle "Jazz a Prop", que va finalitzar el passat 21 de febrer. Els nou concerts programats aquest any han registrat un total de 1.685 espectadors, 230 més que l'any passat. L’increment percentual ha estat del 15,8%.
En aquesta edició, els concerts que van atreure un major nombre d'espectadors van ser el dels Combos i la Big Band del Conservatori Municipal de Terrassa al Centre Cívic Montserrat Roig, amb 450 assistents, i els dos del casal del Casal de Can Boada: Denis Hernández Quintet (250 persones) i Litus & His Strings + convidats (225).
Aquest any, el cicle de concerts anava acompanyat d’una exposició itinerant, que ha tingut molt bona acollida, sobre l’estreta relació entre Terrassa i el jazz, realitzada pels artistes locals Pere Llongueras, Saioa Cano, Ovni i Sergi Botella.
L’edició d’enguany portava el subtítol “Els colors del Jazz”, en referència a la diversitat estilística que presentava tant el programa de concerts com l’exposició que els acompanyava.
El creixement del nombre d'espectadors del cicle ha estat progressiu des dels 355 assistents de la primera edició. Aquest any, ha augmentat el nombre d’escenaris del cicle, en afegir-se el casal de Can Palet II. Als barris on fa més anys que se celebren aquests concerts s'està constatant que hi ha un públic fidel i que el "Jazz a Prop" ha esdevingut una proposta cultural consolidada i esperada. D'altra banda, a més del públic de cada centre cívic o casal, amb les successives edicions s'ha anat configurant un públic que assisteix a més d'un concert, no només al del seu barri.
El programa "Jazz a Prop" té per objectiu difondre la pràctica i el coneixement del jazz i contribuir en la promoció dels músics locals. El cicle està organitzat conjuntament per les àrees de Cultura i de Participació Ciutadana i diverses entitats ciutadanes.