dijous, 19 de març del 2009

S’elabora un cens d’empreses dels polígons industrials de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans. La regidoria d’Indústria, Comerç i Turisme i el DESOC (Servei de Desenvolupament i Ocupació) han constatat la necessitat de disposar d’una font d’informació centralitzada de les diferents empreses que existeixen als polígons industrials del territori i de les seves característiques. Aquesta eina ha d’integrar la informació existent en diferents registres administratius i bases de dades, de forma permanent, dinàmica i fiable.
El projecte d’elaboració d’un cens empresarial ha de permetre actualitzar les bases de dades i elaborar una diagnosi que defineixi les línies de treball futures per tal d’afavorir la competitivitat del territori. Aquest treball serà compatible amb d’altres fonts existents per tal d’optimitzar la informació disponible.
El cens empresarial és una eina de coneixement i de gestió que ha de permetre conèixer aspectes del teixit empresarial local, com ara les característiques dels equipaments, la dimensió de les empreses, l’existència de clústers... Això farà possible detectar les seves necessitats, preveure tendències i elaborar actuacions de suport a les empreses.
Actualment s’està portant a terme la primera fase del projecte, consistent en el treball de camp en els polígons industrials del municipi. En aquesta etapa es realitzaran recorreguts exhaustius per les zones d’actuació, mitjançant entrevistes telefòniques i personals per recollir les dades.
Aquest projecte rep el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a través del projecte Foment del desenvolupament local. L’empresa que es dedicarà a realitzar aquest cens empresarial és MDK, Investigación de mercados, que compta amb un equip humà format per consultors i tècnics d’un elevat nivell professional i amb una dilatada experiència en el món de la investigació de mercats. Aquest equip està liderat per Sergio Romero, que és el Director de projectes.