dilluns, 26 d’octubre del 2009

Avis i àvies de Sabadell expliquen contes als més petits gràcies a l’activitat Vet aquí una vegada

Sabadell. Amb l’objectiu de promoure la relació entre diferents generacions i l’enriquiment mutu, un grup de persones grans de Sabadell participen en l’activitat "Vet aquí una vegada", promoguda pel Consell Consultiu de la Gent Gran. La proposta, orientada a recuperar la figura de l’avi i de l’àvia com a transmissor de contes i tradicions, consisteix que un grup de voluntaris i voluntàries expliquen contes a les Biblioteques de Sabadell a infants de la ciutat.
Amb l’activitat, els menuts d’entre 3 i 7 anys, aprenen les històries i els autors més destacats que formen part de les tradicions del nostre territori.
La sessió inaugural de "Vet aquí una vegada" es va portar a terme al Centre d’Activitats per a la Gent Gran del Mercat de Sant Joan, el passat dimarts 20 d’octubre, i va registrar una molt bona assistència. Per aquest trimestre s’ha programat un calendari de sessions que es faran en diferents biblioteques de la ciutat. Concretament als espais reservats per als més petits en aquests equipaments, amb el desig d’incidir també en l’interès dels infants per la lectura. Així, la propera sessió serà demà dimarts, 27 d’octubre a la biblioteca Municipal de la Serra (pl. de Cristóbal Ramos, 1). Després l’activitat arribarà el 17 de novembre a la Biblioteca de Can Puiggener, l’1 de desembre a la Biblioteca del Nord i el 22 de desembre a la biblioteca Vapor Badia. Totes les sessions són a les 6 de la tarda.
Els avis i àvies voluntaris han rebut formació per tal de conèixer i fer ús de les tècniques emprades pels rondallaires per fer més atractives les narracions. Així mateix, totes les activitats programades són accessibles amb interpretació de llengua de signes.
Aquest curs, també s’ofereix aquesta experiència en el marc de les activitats del programa Ciutat i Escola, en aquest cas, adreçada als alumnes de P5.