dimarts, 20 d’octubre del 2009

Secció natura organitza el cicle de conferències "Els camins: un patrimoni col·lectiu al servei de l'excursionisme"

Sabadell. Els camins són un element patrimonial de gran valor, atès que ens ajuden a interpretar i valorar la resta del patrimoni natural i cultural per allà on passen. Al mateix temps, els camins tradicionals i el senders garanteixen, en tant que via pública de pas, la lliure circulació per diferents parts del país i, per tant, són bàsics per als excursionites: sense camins no hi hauria excursionisme.
La Secció Natura organitza, en col·laboració amb la Secció d'Història, un cicle de conferències per aprofundir en el coneixenment d'aquests elements del patrimoni sovint poc coneguts, obert a totes aquelles persones interessades en la matèria.

. 22 d'octubre
EL MÓN DELS CAMINS: Què són els camins? Quin tipus de camins hi ha? Com es distingeixen els camins públics dels camins privats? Què es fa per defensar els camins? Aquesta primera sessió del cicle pretén donar resposta a tot un seguit de qüestions importants per entendre la naturalesa i les particularitats dels camins. A càrrec de Xavier Campillo, geògraf. Director de Perícia Caminera.

. 29 d'octubre
CAMINS I SENDERISME: El valor cultural i paisatgístic dels camins. L'aprofitament dels camins per a l'excursionisme i el senderisme. Projectes de recuperació de camins tradicionals per al senderisme i la dinamització del territori. A càrrec de Rafael López-Monné, geògraf i fotògraf. Professor de la Universitat Rovira i Virgili.

. 3 de novembre
ELS CAMINS A SABADELL: Els camins històrics de la ciutat de Sabadell i el seu rodal. Proposta de recuperació dels seus recorreguts. Projectes per divulgar els camins del rodal de Sabadell: el mapa del rodal, els itineraris pel roda. Presentació de la reedició del vídeo "7 itineraris per les fonts del rodal de Sabadell". A càrrec de Francesc Romagosa, membre de la Secció Natura de la UES, i de Lluís Fernàndez, membre de la Secció d'Història de la UES.

Totes les sessions es realitzaran a les vuit del vespre a la Sala d'Actes de la UES (C. Salut, 14-16). L'entrada és lliure i gratuïta.