divendres, 23 d’octubre del 2009

Sant Quirze comptarà amb una nova església

Sant Quirze del Vallès. En pujar per l’Avinguda Pau Casals podem veure una imatge nova al centre del poble: una gran plaça amb espais que seran jardins i que faran les delícies de la gent gran i jove, un espai ample per fer trobades ciutadanes i un gran edifici singular amb un sostre en pendent en forma d’ona. Quan parlem d’aquest edifici singular, ens referim a la nova església parroquial, que complementarà la que ja existeix, que ha quedat petita.
La nova església es farà servir per la Missa del dissabte al vespre i del diumenge i també per les celebracions que apleguen molta gent. L'edifici disposarà, també, d’espais adients per a la catequesi, per a reunions i trobades i per a l’atenció al despatx parroquial.
El nou temple, les obres del qual ja estan en la seva fase final, constarà de tres nivells:
- Un semisotan on s’ubicaran el despatx parroquial i el despatx de Càritas, un auditori amb capacitat de per a vuitanta persones per a conferències, cinefòrums, exposicions i altres trobades i activitats, cinc sales àmplies per a la catequesi, un magatzem per a Càritas, els serveis sanitaris i un garatge per a ús de la rectoria.
- La planta, on s’ubicarà el santuari per a les celebracions litúrgiques, amb el presbiteri, el lloc per al poble, el baptisteri i els confessionaris.
- El pis, on estarà la rectoria, amb capacitat per a viure tres persones.

El finançament de les obres ha estat possible gràcies a una permuta de terrenys per mitjà d’un pacte entre la Parròquia, l’Ajuntament i Construcciones Lahoz. A més del terreny on s’ha edificat el nou temple, la Parròquia disposava d’altres terrenys que ha cedit a l’Ajuntament per a ús públic, a canvi d’això, l’Ajuntament ha donat a Construcciones Lahoz major possibilitat d’edificació fins al sostre de metres quadrats corresponents als que la parròquia havia cedit a l’Ajuntament, i amb aquests metres quadrats convertits en habitatges es financia l’obra de la construcció del nou temple. Una operació financera gràcies a la qual aquesta edificació no costarà ni un euro als feligresos i ciutadans de Sant Quirze del Vallès.