dimecres, 14 d’octubre del 2009

Lluís Recoder destaca que el projecte EsportParc Internacional, amb seu a Sant Cugat, encaixa amb el model "d’economia de futur”

Sant Cugat del Vallès. L’EsportParc Internacional Catalunya s’ha dissenyat amb l’objectiu d’impulsar, al costat del CAR Sant Cugat, un clúster empresarial per potenciar la investigació i la innovació al sector esportiu. Amb la signatura d’aquest protocol es constituirà una societat integrada en un 49% per ens públics (Consell Català de l’Esport, Ajuntament de Sant Cugat i CAR) i en un 51% per entitats privades (Caixa Laietana, Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, Banc Sabadell, La Caixa, Caixa Catalunya, Caixa Penedès i la UFEC). La Generalitat ha concedit un préstec de 41 milions d’euros per finançar la construcció i explotació d’aquest parc. Aquesta societat serà l’encarregada, en una primera fase, d’impulsar un parc empresarial –amb una superfície de 31.000 metres quadrats- que acollirà empreses líder en el món de l’esport, i que podria ser una realitat l’any 2011.
Posteriorment, aquesta societat també s’encarregarà de dissenyar i construir un parc tecnològic, un village per a esportistes, una clínica especialitzada en esport i salut, una escola de negocis, 4 pistes indoor convertibles en recinte firal i les seus de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat.
Amb la construcció d’aquests equipaments, que sumaran una superfície de 70.000 metres quadrats, es completarà el projecte de l’EsportParc Internacional Catalunya.
Una vegada signat l’acord, l’alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que aquest projecte “ens fa il·lusió des de la perspectiva de país, perquè pensem que està pensat, ideat i construït en el camí exacte cap a on hem de pensar la nostra economia de futur”.