dimecres, 28 d’octubre del 2009

Entrevista a Juani Rishmawi. Idealista cívica

Sant Quirze del Vallès. Un cúmul de casualitats van acompanyar la xerrada de Juani Rishmawi, representant de l’ONG Healt Work Committees, al centre cívic Can Feliu de Sant Quirze.
Passen uns minuts de un quart de 8 del vespre, quan acompanyada de la Laura Roger, de l’Ateneu del Món, la Juani Rishmawi arriba al bar del centre cívic.
Rishmawi comenta com d'important ha estat per a la seva organització la visita d'alguns cooperants de l’Ateneu de Món aquest estiu passat, l’estat de les diferents plantes i el bon ritme de les obres amb diversos aparells quirúrgics ja instal·lats, encara que falta molta inversió. També van visitar un centre d’assistència primària que manté aquesta organització i que està en ple funcionament, així com un camp de refugiats amb el qual l’Ateneu del Món ha col·laborat amb la quantitat de 2000 € per a comprar motxilles i material escolar per als nens orfes de la franja de Gaza.
Aquests membres del camp de refugiats de Dehesa (a les afores de Betlem), els van convidar a un festival organitzat pels Joves Progressistes Palestins amb música i titelles per a animar i donar una mica d’alegria a aquests nens amb mancances de tot tipus. La representant de l’OGN sanitària va voler remarcar la importància d’aquesta visita, que va servir perquè els veïns i veïnes de la localitat on es desenvolupa els projectes coneguessin d’una manera més propera que és Sant Quirze, a part de la seva situació territorial, i la seva cooperació i la seva solidaritat en forma de persones properes i sensibilitzades amb la seva situació.