dimarts, 20 d’octubre del 2009

El Parc Central acull aquest diumenge la Festa de tardor sota el lema "DesCO2nnecta"

Sabadell. El proper diumenge 25 d’octubre, d’11 a 2 del migdia, es celebrarà "DesCO2nnecta", una jornada ambiental i festiva amb la que el Parc Central dóna la benvinguda a la temporada de tardor, dins d’un context de propostes de caire divulgatiu i lúdic.
Amb un ampli ventall d’activitats i tallers, amb espectacle d’animació inclòs, s’intenta mostrar i sensibilitzar sobre la conveniència d’establir mesures que ajudin a minvar l’efecte contaminant que provoca l’actual model energètic de producció i de consum. D’aquesta manera, i mitjançant el joc, l’experimentació i la diversió, els nens i nenes, juntament amb les seves famílies, podran aprendre propostes alternatives per utilitzar els recursos i cuidant alhora del nostre entorn. “L’objectiu final de la festa és poder arribar a tothom amb un missatge de sostenibilitat” ha dit, Pere Molero, director del Parc Central del Vallès.
La festa, tal com el nom indica —"DesCO2nnecta" del CO2 i aposta per l’energia neta— encoratja a participar en diferents propostes de mobilitat sostenible: bicicletes, motocicletes i patins elèctrics; passejades amb carruatge al voltant del Parc, en les quals el conductor anirà contextualitzant els diferents indrets del Parc, i l’activitat “pedala amb els energidits”, un biciescalextric, que es va presentar per primera vegada en la jornada festiva de la Setmana de l’Energia de l’any passat; una activitat que demostra com amb l’energia impulsada pel mateix pedaleig, sis corredors participen en una carrera d’escalextric molt eficient. En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Ricard Estrada ha volgut puntualitzar que “la festa posa un accent especial en el diòxid de carboni ja que el proper mes de desembre tindrà lloc una cimera mundial sobre aquests temes a Copenhagen i, des del Vallès, volem començar a sensibilitzar la població sobre la seva importància.”
Altres tallers que mostren l’ús de les energies renovables, en aquesta ocasió la solar, són el de cuina ecològica i solar, en el que es prepararà i cuinarà un xupacroc (una piruleta de xocolata).
En la mateixa línia, com a novetat, es farà el de construcció d’un grill solar i el de construcció d’un rellotge, en el transcurs del qual es farà una explicació del funcionament del gran rellotge solar ubicat en la mateixa masia del Parc, on es duen a terme la major part de les activitats.
Pel que fa a l’animació infantil, no hi podien faltar els jocs inflables. Els nens i nenes podran jugar a la porteria de futbol de grans dimensions que estarà instal·lada en un dels accessos de la festa, juntament amb un gran tobogan ambientat en l’edat del gel.
A més, com és habitual en les diferents festes i jornades ambientals que promou el Consorci, les instal·lacions d’energies renovables restaran obertes amb possibilitat de fer-hi visites guiades i consultes personalitzades.
Es tornarà a comptar amb la presència del punt d’informació ambiental municipal, mòbil i itinerant, i que té l'objectiu de divulgar les bones pràctiques ambientals, atendre els dubtes dels ciutadans d'una manera personalitzada i recollir propostes i suggeriments. En aquesta ocasió es regalarà un petit pi.
I ja per acabar la jornada, cap a 2/4 d’1 del migdia, es podrà degustar una xocolatada solar que donarà pas a l’espectacle d’animació Laboratori màgic,
pallassos, màgia i titelles.