dimecres, 28 d’octubre del 2009

Els CAP’s de Montcada i Reixac implanten la recepta electrònica

Montcada i Reixac. El CAP de Montcada Centre i el CAP de Les Indianes (Pla d’en Coll) han implantat recentment la recepta electrònica, un sistema que opera en temps real i amb el qual ja no fa falta desplaçar-se a l’ambulatori només per a recollir la prescripció mèdica. La recepta electrònica es gestiona des de qualsevol farmàcia i és especialment útil per a persones grans, amb problemes de mobilitat o pacients amb patologies cròniques.
Amb aquest sistema s’evita acumular medicaments als domicilis i es pot exercir un major control al tractament de cada persona. La regidora de Salut Pública, M. Carmen González, ha afirmat que “el pacient pot obtenir el seu tractament en qualsevol farmàcia facilitant la seva targeta sanitària junt amb el pla de medicació que li hagi donat el seu metge. Això permet reduir la burocràcia a l’extensió de receptes i de retruc, disminuir les visites i la càrrega del prescripctor així com l’acumulació de medicaments a casa”.
El document recull la informació completa del tractament: medicaments, durada, posologia, etc. El farmacèutic pot accedir a través d’un programa informàtic a la recepta electrònica expedida a la consulta i lliurar els medicaments amb total garantia, potenciant el seu paper com a agent de salut. El 70% del personal mèdic dels CAP’s montcadencs ja fan servir aquest nou sistema.