dijous, 29 d’octubre del 2009

L’Agrupació de Defensa Forestal reparteix llenya procedent de la neteja dels boscos per a la festa de la Castanyada

Sabadell. L’Agrupació de Defensa Forestal de Sabadell (ADF) col·labora amb l’Ajuntament de Sabadell, com ja ha fet en els darrers 6 anys, repartint llenya a les entitats que munten parades de venda de castanyes durant la festa de la Castanyada. L’entitat distribuirà llenya procedent de tasques de neteja i aclarida forestal dels boscos del rodal de forma gratuïta als paradistes que en vagin a recollir els dies 29, 30 i 31 d’octubre. Aquest any hi ha una vuitantena de parades de castanyes autoritzades a la ciutat.
Està previst que reparteixin entre 9 i 10 tones de llenya, principalment de pi blanc, una quantitat similar a la de l’any passat. La llenya surt de les tasques de prevenció dels incendis forestals, les neteges que es realitzen per eliminar càrrega de combustible al bosc, arbres morts i malalts.
Els col·lectius sabadellencs interessats poden recollir la llenya al Mercat Central (porta c. de Calderón / c. de Jovellanos), els dies 29, 30 i 31 d’octubre. L’horari de recollida és de 5 de la tarda a 8 del vespre.
L’Agrupació de Defensa Forestal de Sabadell recomana als paradistes que no cremin fustes amb pintura o fustes tractades amb productes químics. L’ADF és una entitat formada per voluntaris que es dedica a la prevenció i extinció d’incendis forestals. Tradicionalment, el col·lectiu ha proporcionat fusta obtinguda de la gestió forestal a les entitats que participen en la festa de la Castanyada. L’any passat es varen repartir 10 tones de llenya procedent de la gestió del boscos de Sabadell.
Els col·lectius sabadellencs interessats poden recollir la llenya al mercat central (porta c. de Calderón / c. de Jovellanos), els dies 29, 30 i 31 d’octubre. L’horari de recollida és de 5 de la tarda a 8 del vespre.