dimecres, 21 d’octubre de 2009

Cinc nous vehicles i la renovació de 650 contenidors, principals novetats del Servei de recollida de residus

Santa Perpètua de Mogoda. Les principals millores són la incorporació de dos camions híbrids que funcionen amb motor elèctric i de combustió que permeten una major eficiència ja que originen un menor soroll, un menor consum d’energia i menys emissions de gasos contaminants. Els vehicles disposen de dos magatzems separats per la compactació de rebuig i de la matèria orgànica de manera independent. Amb aquest sistema s’estalvia temps de recollida per què alhora es poden recollir dos cubells de residus de fraccions diferents.
Santa Perpètua també comptarà amb un vehicle multiús equipat amb un dispositiu de bomba hidràulica i un magatzem d’aigua per a rentar els contenidors. El camió també disposa d’un braç mecànic per a la càrrega de contenidors. Aquests vehicles entraran en servei el proper 2 de novembre, segons ha informat la regidora de Medi Ambient, Rosa Maria Bonàs.
També s’instal·laran progressivament 650 nous contenidors, 420 de recollida de resta-rebuig i 230 de matèria orgànica. Els recipients de la resta són de color gris i disposen d’un pedal i una maneta per fer més còmode l’obertura de la tapa per dipositar el rebuig. Els contenidors de matèria orgànica de color marró són més grans que els actuals i tindran una capacitat de 360 litres. Els primers s’instal·laran al barri de Mas Costa aquest mateix mes.
El Consistori recorda que les deixalles s’han de dipositar als contenidors entre les set de la tarda i les set del matí.
L’Ajuntament va adjudicar a principis d’any aquest servei de recollida de residus a l’empresa Concessionària Barcelonesa per un període de vuit anys. D’altra banda, l’empresa municipal Mogoda Serveis, encarregada de la recollida de paper i d’andròmines, entre altres serveis, també ha presentat dos nous vehicles per realitzar aquest treball, un d’ells elèctric.
La regidora de Medi Ambient, Rosa Maria Bonàs, també ha anunciat que s’instal·larà a partir del proper any plataformes soterrades amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’espai urbà. La inversió econòmica serà de 4,5 milions d’euros i s’efectuarà en diverses fases. La primera es portarà a terme al Centre, l’Eixample i La Creueta i començarà desprès de les festes de Nadal i Reis.