divendres, 16 d’octubre del 2009

Terrassa se suma a la commemoració del Dia Internacional per l’Eradicació de la Pobresa

Terrassa. El municipi se suma a la commemoració del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, que se celebra arreu del món el 17 d’octubre com a jornada de sensibilització sobre un dels problemes globals més grans del planeta. Una sisena part de la humanitat té problemes alimentaris i gairebé una quarta part viu en condicions per sota del llindar de la pobresa.
Coincidint amb el Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, l’associació internacional Ciutats i Governs Locals Units, de la qual Terrassa n’és membre, i la Campanya del Mil·leni de Nacions Unides impulsen la campanya Alcaldes en Acció Units contra la Pobresa, una crida als liders locals d’arreu del món perquè aquests mostrin el seu compromís amb la lluita contra la pobresa.
El Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, promulgat per Nacions Unides el 1993, té com a objectiu promoure una major consciència sobre la necessitat d’acabar amb la pobresa i la indigència arreu del món, especialment als països en desenvolupament. L’any 2000, a la Cimera del Mil·leni de Nacions Unides, els líders mundials reunits van recollir aquest objectiu dins dels anomenats Objectius del Mil·leni, i es van comprometre a reduir a la meitat el percentatge de la població mundial que viu en la indigència, és a dir, amb menys d’un dòlar al dia. En canvi, la situació empitjora. El nombre de persones que pateixen desnutrició ha passat de 850 milions a 1.020 en el darrer any.
L’Ajuntament de Terrassa, mitjançant el Consell Municipal de Solidaritat, col·labora estretament amb les entitats solidàries de la ciutat i contribueix a desenvolupar projectes de cooperació al desenvolupament als països i comunitats més desfavorides i, d’aquesta manera, contribuir a l’eradicació de la pobresa.