dimarts, 13 d’octubre del 2009

Seguiment de la campanya de vacunació contra la grip estacional al SAP Cerdanyola - Ripollet

Cerdanyola del Vallès/Ripollet. La campanya de vacunació antigripal estacional es va iniciar el dia 15 de setembre i es desenvolupa, com en els darrers anys, sense incidències i amb un ritme constant. Fins al 5 d’octubre s’han administrat més de 7.500 dosis als centres del Servei d’Atenció Primària Cerdanyola-Ripollet, cosa que equival a un 23,82 % de la població diana.
La vacunació antigripal s’adreça especialment a les persones de 60 anys o més, les internades en institucions, les que pateixen malalties pulmonars i cardíaques cròniques, les diabètiques, les que tenen malalties renals, les immunodeprimides i les embarassades. També es recomana la vacunació a les persones que poden transmetre la grip a aquests grups de risc i a les que treballen en serveis essencials a la comunitat.
Les persones a les quals està indicada la vacuna poden rebre-la gratuïtament al seu centre d’atenció primària de salut fins a finals d’octubre.
La vacuna antigripal és la millor mesura per prevenir tant la grip com les seves complicacions. Les vacunes actuals són molt purificades i quasi no produeixen reaccions locals ni generals.
Cal recordar que aquestes vacunes no contenen virus amb capacitat infectiva; per tant, qualsevol infecció respiratòria que pugui aparèixer després de rebre la vacuna és deguda a agents que no hi estan relacionats.
Cal recordar que la vacunació antigripal estacional no protegeix de la grip pandèmica pel virus A(H1N1). La data d’inici de la campanya vacunal contra la grip pel virus A(H1N1), la determinarà la Comissió de Salut Pública del MSPS. El Departament de Salut informarà oportunament de la campanya de vacunació.