dijous, 22 d’octubre del 2009

L'ajuntament de Terrassa obre un nou espai formatiu per acostar el català a les persones nouvingudes

Terrassa. El consistori obre un nou espai formatiu per acostar el català a les persones nouvingudes al Districte 4 de Terrassa amb un sistema d’autoaprenentatge i fora dels períodes de matriculació acadèmica. El programa inclou l’accés a una aula multimèdia per aprendre català de manera individual i l’assistència a les Sessions Inicials de Suport a l’Autoaprenentatge (SISA), amb les quals es treballa la llengua oral en grups de 15 alumnes. Aquesta iniciativa forma part del Programa d’acollida del Pla de Barris de La Maurina que depèn del Servei de Ciutadania i Drets Civils de l’Ajuntament de Terrassa i es porta a terme conjuntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística.
Aquest espai formatiu rep la denominació de SISA perquè pren les inicials de les Sessions Inicials de Suport a l’Autoaprenentatge. Per participar-hi, les persones interessades són derivades des del Servei d’Informació i Orientació (SIO) al nouvingut del Districte 4. El curs s’inicia avui, 22 d’octubre, a les aules del CEIP Maria Auxiliadora i tindrà lloc els dimarts i dijous de 19.30 a 20.45h. Per a la seva organització, l’Ajuntament i el Consorci per a la Normalització Lingüística compten amb la col·laboració del CEIP Maria Auxiliadora.
Cada alumne pot assistir a les sessions SISA segons la seva disponibilitat o interessos, durant un període de quatre mesos des del dia de la seva inscripció. Les sessions es programen de manera que, tant assistint sempre al mateix horari com assistint a totes les sessions de la setmana, l’alumne no hagi de repetir el tema.
De manera simultània, els participants tenen accés a l’Espai Obert Multimèdia, una aula multimèdia que està oberta 40 hores setmanals i que està situada a la seu del Consorci per a la Normalització Lingüística (C/de Sant Quirze, nº2). De les 40 hores, 12 compten amb servei de tutories personalitzades.