dimarts, 20 d’octubre del 2009

L’Ajuntament encarrega el projecte de reforma i ampliació del Centre d’Atenció Primària

Castellar del Vallès. L’Ajuntament ha encarregat recentment la redacció del projecte d’ampliació i reforma del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Castellar del Vallès. L’objectiu és redimensionar aquest equipament, situat entre els carrers de Jaume I, Ripollet i Tarradellas, per tal que pugui donar servei a una població de 30.000 habitants.
Els treballs de redacció del projecte bàsic i executiu, així com també de l’estudi de seguretat i salut, s’han adjudicat als arquitectes Charmaine Lay, Carles Muro i Joaquim Rosell per un import de 25.800 euros.
El CAP de Castellar del Vallès va ser construït entre els anys 1998 i 1999. 10 anys després de la seva posada en funcionament, el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Castellar han considerat necessari adequar les seves instal·lacions per tal de garantir la prestació d’una assistència sanitària adient d’acord amb les necessitats derivades del creixement de la població.
L’avantprojecte d’ampliació i reforma, realitzat pel mateix equip d’arquitectes que va projectar i construir l’edifici actual, preveu que l’equipament passi a disposar d’un total de 26 consultes, 7 més que les que es van preveure inicialment quan es va construir l’edifici. Això permetrà que l’edifici pugui créixer també en nombre de professionals sanitaris, si així ho considera oportú el Departament de Salut, un escenari que en l’actualitat no és possible atès que l’equipament es troba al 100% d’ocupació.
El Centre d’Atenció Primària de Castellar del Vallès compta en l’actualitat amb un equip de professionals format per 10 metges de família, 12 infermeres, 4 pediatres, 1 odontòleg, 1 ginecòleg, 1 llevadora, 1 psiquiatra infantil, 1 psiquiatra d’adults, 1 psicòleg i 1 treballadora social.