divendres, 2 d’octubre del 2009

Terrassa celebra la recuperació de La Seu d'Ègara-Esglésies de Sant Pere

Terrassa. Aquests actes culminen el procés iniciat l’any 1995 que ha permès realitzar descobertes històriques i arqueològiques així com millorar la presentació del conjunt monumental de les Esglésies de Sant Pere, una de les seus episcopals més antigues d’Europa. Per celebrar-ho, aquest diumenge, 4 d’octubre, tindrà lloc una gran festa ciutadana, a la qual hi assistirà el president de la Generalitat, José Montilla. Acompanyaran al president el delegat del Govern central a Catalunya, Joan Rangel; l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro; el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras; el president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, i el bisbe de Terrassa, Josep Ángel Sáiz Meneses.
Durant l'acte, l’arquitecte responsable del projecte de rehabilitació, Pere Riera, explicarà de primera les intervencions efectuades a tot el conjunt.
A continuació se celebrarà una missa que concelebrarà el bisbe Sáiz Meneses, i que
donarà pas als actes de celebració de la finalització de les obres del conjunt monumental, que començaran amb un concert d’orgue i tenora, interpretat a dins de la mateixa església.
La Seu d’Ègara és la marca amb què es promou la projecció exterior d'aquest singular conjunt monumental que està considerat com un dels més destacats de l'art pre-romànic i romànic, i que compta amb importants obres pictòriques del gòtic. El conjunt està format per les esglésies de Sant Pere, de Santa Maria i de Sant Miquel, amb les quals es pot viatjar en el temps quinze segles enrere i interpretar la història, la cultura i l'espiritualitat del món del final de l'imperi romà, dels primers anys de l'edat mitjana i dels primers temps del cristianisme.