dimecres, 14 d’octubre del 2009

Completada la remodelació de la plaça de Ròmul, a Can Rull

Sabadell. La plaça de Ròmul s’ha consolidat com un espai de trobada i lleure per als veïns i veïnes després d’un intens procés de remodelació que ha inclòs l’eliminació de les barreres arquitectòniques, la instal·lació de nou enllumenat públic i la xarxa de reg automàtic, nova jardineria, mobiliari urbà, jocs infantils i nova senyalització a la zona. Les millores en aquest espai públic del barri de Can Rull, finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local, han comptat amb un pressupost de 256.314 euros.
Avui, durant una visita a la plaça, el regidor d’Espai Públic, Paco Bustos, ha comentat que “el gruix de treballs a la plaça s’han finalitzat. Ara queden pendents alguns temes menors com la col·locació de més bancs, els jocs pintats a terra o la comprovació de la il·luminació de l’espai”.
La superfície total de la plaça assoleix prop de 2.500 m2 i la zona central s’ha pensat com un espai obert on desenvolupar activitats de caire col·lectiu. La reforma permet ara que els vianants puguin accedir a peu i sense desnivells als habitatges de l’entorn. A més, s’ha instal·lat un paviment continu a diferents zones amb la intenció que el puguin utilitzar persones de totes les edats.
L’àrea de jocs infantils s’ha dividit en dues parts pensades per a diferents edats. També s’ha instal·lat nou mobiliari urbà com una font i papereres. Els propers dies, s’instal·larà a la plaça una taula de ping-pong i uns bancs al voltant, tot seguint els suggeriments i aportacions fetes pels veïns i veïnes per a la millora de l’espai.
Les obres a la plaça se sumen a altres millores als espais públics de la zona. Al mateix barri de Can Rull també s’ha fet la remodelació de les places de Benjamín García i Patro Agulló i s’han adaptat els passos de vianants de tot el districte 4t entre altres actuacions. Actualment, s’està remodelant la plaça de Josep Masllovet.