dimarts, 20 d’octubre del 2009

El FC Barcelona i el CFS Palau signen un acord per a la formació de jugadors de futbol sala

Palau-solità i Plegamans. Amb el conveni, totes dues parts persegueixen l’objectiu d’optimar els esforços d’ambdues entitats en la tasca de captar i formar jugadors de futbol sala, especialment pel que fa a jugadors d’edat inferior a la categoria juvenil. Per al club vallesà és d’especial transcendència el fet que el conveni té caràcter d’exclusivitat per al Club de Futbol Sala Palau (CFS Palau) a l’Àrea del Vallès Occidental. “Hem ofert aquest acord al CFS Palau perquè realitza una gran feina formativa amb els jugadors de base, perquè és qui millor treballa a la zona”, ha explicat en l’acte de signatura David Godayol, Responsable de les Seccions d’Hoquei Patins i Futbol Sala del FC Barcelona.
A la pràctica, i excepte en situacions extraordinàries que es detallen al contracte, ambdós clubs col·laboraran i treballaran conjuntament en el reclutament de jugadors de la zona. Així, el CFS Palau exercirà a la pràctica d’interlocutor fix amb el FC Barcelona sobre els jugadors de la comarca i es compromet a reportar informes periòdics al FC Barcelona sobre els jugadors de l’equip palauenc, amb una especial atenció a la seva projecció o possibilitats de promoció en l’àmbit esportiu. També es compromet a donar preferència al FC Barcelona si aquest està interessat en incorporar un jugador destacat del club palauenc.
El FC Barcelona es compromet a facilitar la incorporació de jugadors d’interès d’ambdues parts en l’estructura formativa del CFS Palau, col·laborant amb els seus tècnics en la formació i desenvolupament d’aquests jugadors. Amb tot, “l’objectiu principal del conveni és social i formatiu”, ha especificat Godayol, qui ha afegit: “No volem prendre jugadors als demés equips; al contrari, volem col·laborar amb el CFS Palau i ajudar-lo amb la gran tasca formativa que fa”.
A més, el Barça es compromet a col·laborar amb els seus tècnics en la formació i desenvolupament d’aquests jugadors.
Josep Costajussà, president del CFS Palau ha admès que sovint li pregunten “per què el FC Barcelona ha escollit el CFS Palau”. “Suposo que el FC Barcelona, com a bon coneixedor del futbol de base català, han vist que el CFS Palau ha aconseguit moltes fites en només 10 anys d’història”, ha considerat Costajussà. I és que el primer equip del CFS Palau juga a la Divisió d’Honor catalana, havent ascendit vuit categories en 10 anys, mentre que l’equip benjamí del CFS Palau és l’actual Campió de Catalunya, raó per la qual ha participat en l’últim Campionat d’Espanya.