dijous, 1 d’octubre del 2009

L’alcalde de Sabadell i el ministre Celestino Corbacho visiten les obres del futur Centre de Formació Cal Molins

Sabadell. Les obres de rehabilitació de la Fàbrica Molins per adequar l’espai com un nou centre de formació adscrit al Vapor Llonch han entrat en la recta final i és previst que les obres acabin al desembre.
La mida d'aquesta instal·lació la converteix en un dels equips més grans destinats a la formació per a l'ocupació en el territori català: amb més de 3.000 m2 de superfície preveu beneficiar més de 1.800 persones l'any que necessitin formació. L'oferta formativa que tindrà s’adreçarà tant a persones en atur o en actiu com a empreses que necessitin formació per als seus treballadors. Bona part de les activitats es desenvoluparan conjuntament amb els gremis amb presència a la ciutat, amb els quals el Vapor Llonch té signats convenis de col·laboració, per donar suport al teixit empresarial de la ciutat que requereixi mà d'obra qualificada. Especialment, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona disposarà a Cal Molins d’una taller de 400 metres quadrats per a la seva activitat.
Celestino Corbacho, ministre de Treball i Immigració, present a l'acte, ha afirmat que aquest centre és un exemple de com es treballa des dels ajuntaments per “apropar la formació al territori” i ha destacat “la participació dels gremis, i per tant dels sectors econòmics de la ciutat, que és la millor garantia que les persones que es formin després trobaran feina”.
L’alcalde de Sabadell, Manel Bustos, ha destacat que el projecte de Cal Molins “serà una fàbrica d’oportunitats per a ciutadans i ciutadanes de Sabadell, perquè el futur de la nostra economia passa per la formació”, i ha agraït al Govern la seva aportació “perquè part d’aquest projecte es finança amb fons FEIL” .
La Fàbrica Molins data de l’any 1941-1942 i va ser propietat de l’empresa tèxtil Molins Germans. Aquesta fàbrica constitueix un dels exemples més significatius de l'arquitectura industrial racionalista. Des del tancament de Molins Germans, l’any 1976 l’edifici s’ha subdividit per allotjar-hi diferents activitats de diversos propietaris.
Per conèixer la història de l’edifici i les característiques del futur equipament s’ha confeccionat l’exposició "De la Fàbrica Molins Germans al Centre de Formació Cal Molins: història d’una rehabilitació". Aquesta mostra es podrà veure properament a les instal·lacions del Vapor Llonch.