dimecres, 28 d’octubre del 2009

El Festival de poesia de Sant Cugat reafirma el seu model en la novena edició gràcies a la participació ciutadana

Sant Cugat del Vallès. El diumenge 25 d’octubre va finalitzar la novena edició del Festival de poesia de Sant Cugat. El Festival, que va inaugurar-se el dimecres 21 d’octubre, ha omplert de poesia Sant Cugat. Hi ha hagut una vintena d’activitats que han tingut una bona mitjana d’ocupació. L’acte d’inauguració del Festival va comptar amb l’assistència d’unes dues-centes persones, que van poder escoltar les paraules del poeta d’honor, Joan Vergés, i els seus poemes, recitats per Marta Angelat, cantats per Toti Soler i ballats per la Companyia de ballet de David Campos.
Al Festival hi han participat poetes i creadors com Montserrat Abelló, Pau Sif, Marta Pessarrodona, Conxa Ibáñez, Lluís Calvo, Jordi Julià, Sònia Moll, Víctor Obiols, Jaume Subirana, Gemma Gorga, Ferran Aisa, Laia Noguera, Enric Larreula, Susanna Rafart, Jaume C. Pons, Blanca Llum, Pep Poblet, Santi Arisa, el Cor Coral·lí, Rosa Cadafalch, Dolors Vilarasau i Sílvia Servan, entre d’altres.
Xavier Escura, tinent d’alcalde de Cultura de l’ajuntament, va afirmar que: “la poesia ha superat la crisi. El públic ha sortit molt satisfet de les activitats organitzades, crec que podem afirmar que el Festival ha estat un èxit”. De la seva banda, Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, va declarar que: “el festival ha de seguir mantenint la pluralitat en la participació, de poetes d’arreu del territori, i de la gent de Sant Cugat, que el viu intensament”.
Un dels actes més nombrosos va ser el de clausura del Festival, al barri de Coll Favà (“Els Fruits saborosos i altres vitamines poètiques”). Els actes a llibreries i espais d’art van comptar amb una assistència mitja de quaranta persones.