dimecres, 28 d’octubre del 2009

La propera setmana comença l’Aula Universitària a l’Abast (AUA) amb un cicle de conferències gratuïtes

Santa Perpètua de Mogoda. L’Aula Universitària a l’abast (AUA) es posa en marxa la propera setmana amb un cicle de conferències inaugurals gratuïtes. La primera de les xerrades "La multiplicació de l’Art: el projecte Arts Santa Mònica" tindrà lloc el dimarts 3 de novembre al Centre Cívic el Vapor a dos quarts de vuit del vespre i anirà a càrrec del director del Centre d’Art Santa Mònica, Vicenç Altaió. La segona de les sessions es farà el 10 de novembre amb "Trets essencials de la història demogràfica de Catalunya" que impartirà la directora del Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Anna Cabré.
Les sessions de presentació d’aquesta Aula finalitzaran el 17 de novembre amb la xerrada "Participació activa i educació permanent: bases de la nova ciutadania" a càrrec del catedràtic de Ciència Política e la UAB, Joan Subirats. Tota la formació s’impartirà al Centre Cívic el Vapor a dos quarts de vuit del vespre.
Segons les Regidories de Cultura i Educació, aquest projecte conjuga els interessos de l’associació d’alumnes de l’Escola d’Adults i de l’Ajuntament de Santa Perpètua, que ja va posar de manifest en els primers consells escolars municipals d’aquesta legislatura la voluntat d’impulsar aules d’extensió universitàries al nostre municipi.
L’Aula Universitària a l’Abast és un espai d’educació permanent i participació activa adreçat a les persones adultes interessades a ampliar els seus coneixements o adquirir-ne de nous. Aquest espai facilitarà les relacions entre persones amb interessos culturals semblants. L’Ajuntament manifesta que “aquest projecte neix amb la il·lusió d’aproximar a tothom la cultura i els coneixements i de possibilitar l’ampliació dels ja adquirits, perquè ningú enyori allò que no va poder aprendre en el seu moment o que va aprendre amb massa lleugeresa i que aviat va oblidar”.
El curs s’iniciarà a partir de gener de 2010 i es podrà assistir prèvia matriculació. S’oferiran conferències quinzenals que desenvoluparan temes des de l’àmbit cultural més tradicional fins als més actuals i d’interès comú.