dimarts, 27 d’octubre del 2009

Sant Cugat inaugura el campus universitari ESADE-Creàpolis

Sant Cugat del Vallès. El campus d’ESADE-Creàpolis està format per un espai de 16.500 metres quadrats dedicats a la docència i per un espai de 44.800 metres quadrats dedicats al projecte empresarial ESADECreàpolis, que acull empreses orientades a la innovació i que mantinguin una relació estreta amb aquesta universitat. L’any vinent el campus s’acabarà de completar amb una residència de 5.260 metres quadrats que acollirà estudiants internacionals. Cal destacar que l’activitat docent del campus universitari està plenament adaptada a la metodologia marcada a l’Espai Europeu d’Educació Superior, conegut com a Pla Bolonya. En aquest sentit, el director general d’ESADE, Carlos Losada, va assegurar que “volem que aquest campus sigui un exemple de com fer del procés Bolonya, no un problema, sinó una oportunitat”.
L’acte d'inauguració va comptar amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, els prínceps d’Astúries i de Girona, Felip de Borbó i Letizia Ortiz -que van presidir l’acte-, el Conseller d’Educació, Ernest Maragall, el Secretari General d’Universitats del Ministerio de Educación, Màrius Rubiralta, el tinent d’alcalde d’Economia, Jordi Joly, el director general d’ESADE, Carlos Losada, el president del Patronat de la Fundació ESADE, Pedro Fontana, la rectora de la Universitat Ramon Llull, Esther Giménez-Salinas, el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i el Bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses.
Una vegada inaugurat el nou campus, l’alcalde va voler destacar els avantatges de l’arribada d’ESADE a Sant Cugat. “La presència d’ESADE ens situa entre les ciutats que acullen una de les millors escoles de negocis del món”, i va defensar que “la presència d’universitats a Sant Cugat és positiu per la ciutat. No només perquè joves de la ciutat tenen la universitat més a la vora, sinó perquè creen vincles que al final ens afavoreixen a tots”. En aquest sentit, l’alcalde va recordar que l’Ajuntament participa en el projecte empresarial Creàpolis, on s’han reservat uns espais d’empreneduria perquè “joves de Sant Cugat amb idees puguin desenvolupar el seu projecte empresarial”.
D’altra banda, el príncep d’Astúries i de Girona va destacar que “en aquests moments de crisi econòmica em satisfà moltíssim veure que apareixen projectes innovadors –com el nou concepte d’ESADE-Creàpolis- nascuts per fomentar sinèrgies entre la Universitat i l’Empresa que promoguin la innovació i augmentin la competitivitat dels nostres sectors productius”.