divendres, 23 d’octubre del 2009

Montcada i Reixac organitza un itinerari pel Rec Comtal

Montcada i Reixac. El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i el Centre Cívic de Trinitat Vella, han organitzat per al proper diumenge 25 d’octubre un itinerari pel Rec Comtal. Els participants, inscrits prèviament a l’Ajuntament, es trobaran a les 8.30 hores a la plaça Lluís Companys per junts desplaçar-se a Barcelona, on començarà l’itinerari guiat.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar a conèixer el Rec Comtal, una obra hidràulica de referència i un factor fonamental per al desenvolupament econòmic d’aquest territori des de l’Edat Mitjana. Les seves aigües regaven els camps i van possibilitar el sorgiment de les primeres formes preindustrials. L’obertura en aquest segle de la Mina de Montcada dóna constància de la dependència de Barcelona vers els aqüífers montcadencs.
Petits trams del Rec Comtal, la Casa de les Aigües de Montcada i Reixac i la de la Trinitat són testimonis de la importància que han tingut les aigües del municipi al llarg de la història.