dimarts, 20 d’octubre del 2009

L’Ajuntament de Sant Cugat aprova una moció de suport a la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya

Sant Cugat del Vallès. El ple municipal ha aprovat, amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, ICV-EA i ERC, i amb els vots en contra del grup municipal del PP i d’un regidor no adscrit, una moció per donar suport a la consulta sobre la sobirania de Catalunya que l’associació Plataforma Santcugatenca per a l’Autodeterminació promourà el proper 13 de desembre a Sant Cugat. El grup municipal del PSC no ha participat a la votació.
La moció expressa el reconeixement de l’Ajuntament “a les entitats i associacions de la ciutat que han iniciat el moviment per promoure una consulta sobre la sobirania del nostre país” i manifesta “el respecte municipal a la idea de compartir projectes comuns per part de persones, entitats i associacions de procedència diverses però totes elles ubicades a la nostra ciutat”.
La moció aprovada subratlla que “els processos de participació ciutadana enriqueixen la societat, la humanitzen i la fan més democràtica” i considera que “el fet social i la relació que crea la participació en processos decisoris o organitzatius és un valor que cal preservar”.
Finalment, la moció també puntualitza que l’Ajuntament ha de restar al marge del procés ja que aquest és “un moviment cívic i ciutadà que té l’efecte de crear lligams i que ha de romandre a mans de la societat organitzada i al marge de les institucions”.