divendres, 23 d’octubre del 2009

La intèrpret Isabel Palomeque, resident a l’Estruch, premiada per la Fundació ICTUS/Malaltia Vascular en el dia mundial de l’ICTUS

Sabadell. La Fundació ICTUS/MALALTIA VISCULAR ha visitat l’Estruch per a donar suport a l’Espectacle V.I.T.R.I.O.L en el qual hi participa una persona afectada d’aquesta malaltia i que serà distingida el Dia Internacional de l’ictus, que es commemora el proper dijous, 29 d’octubre.
Ictus és la denominació general per a malalties de la circulació de la sang al cervell que provoca trombosis, embòlies, basaments o feridures i que pot comportar la mort o incapacitats greus als qui la pateixen.
Per a donar suport a aquest espectacle, la Fundació ICTUS/MALALTIA VASCULAR ha visitat l’Estruch per veure un assaig d’aquest espectacle i enregistrar un documental que emetran durant el Dia Internacional de l’Ictus.
La Fundació ICTUS/ MALALTIA VASCULAR és una fundació sense ànim de lucre que dóna suport a pacients que han patit un ictus i als seus familiars i també al científics que estan investigant sobre la malaltia. Aquesta associació organitza el dia 29 d’octubre el Dia Mundial de l’ictus amb un esdeveniment que tindrà lloc a la Sala Villarroel de Barcelona a les 6 de la tarda i, entre altres activitats, atorgaran el “Reconeixement a la superació de la malaltia” a dos joves pacients: la Tortosina Elena Pons i la barcelonina Isabel Palomeque, que actualment està treballant amb la companyia Alta Realitat, una companyia resident de l’Estruch on estan creant l’espectacle V.I.T.R.I.O.L que s’estrenarà el 28 de novembre a l’Estruch de Sabadell.

A més, avui divendres els alumnes de Batxillerat de l’Institut Ferran Casablancas han assistit a un assaig obert d’aquesta obra atès el seu especial interès pel que fa a la integració de les persones que pateixen malalties, participant activament no només al debat posterior sinó al procés de creació. De fet, la companyia els ha explicat que esdevenien conillets d’índies ja que al seu espectacle té molta importància la intervenció del públic.