dijous, 15 d’octubre del 2009

Fira Sabadell acull una trobada entre municipis organitzada per la Diputació de Barcelona sobre la recollida de residus i neteja viària

Sabadell. El regidor d’Espai Públic, Paco Bustos, ha inaugurat aquest matí a Fira Sabadell una sessió organitzada per la Diputació de Barcelona sobre Neteja Viària, Gestió i Tractament de Residus. Durant la jornada, englobada en l’anomenat Cercle de Comparació Intermunicipal en aquesta matèria, diferents poblacions han pogut intercanviar experiències sobre la gestió dels residus i la neteja de l’espai públic. La sessió ha comptat amb la presència del cap de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació, Ramon Rabella.
Durant la jornada s’han avaluat els sistemes que s’empren a diversos municipis i s’han analitzat també mecanismes de millora. En paraules del regidor Paco Bustos, “sessions com aquesta són molt positives i un bon instrument perquè els municipis puguem oferir un servei cada cop millor als ciutadans i ciutadanes”.
Des de l'any 2005, la Diputació de Barcelona porta a terme un treball en xarxa amb l'objectiu de millorar la gestió basada en la comparació de resultats i bones pràctiques, en aquest cas de la Gestió Municipal dels Residus Urbans i la Neteja Viària. Es tracta d'un projecte de caràcter transversal, i amb la participació del Servei de Programació, que permet mesurar, comparar i avaluar resultats, així com intercanviar experiències i bones pràctiques i impulsar la millora dels serveis.
La presentació d'avui fa referència a la 6ena edició, de l'any 2008, i detalla propostes de tots i cadascú dels municipis participants. Això permet deduir que els Cercles de Comparació són una eina útil en la gestió d'un dels serveis municipals bàsics i amb una clara incidència en la qualitat de vida de la ciutadania.