dimecres, 28 d’octubre de 2009

Castellar podrà rebre el 2010 prop de 2,45 milions d’euros del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local

Castellar del Vallès. L’Ajuntament podrà rebre 2.446.037 euros per executar l’any 2010 projectes relacionats amb accions socials, ambientals i de desenvolupament tecnològic i innovació econòmica. Es tracta de la dotació màxima que el Govern Central preveu destinar al municipi a través del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, que dóna continuïtat a l’actual Plan E. La suma és el resultat dels 108 euros per habitant que l’administració central ha previst per a cada municipi. El Consell de Ministres va aprovar divendres passat, 23 d’octubre, el Reial Decret Llei que recull les condicions indispensables que hauran de complir els projectes presentats pels Ajuntaments, mancomunitats i agrupacions de municipis del conjunt de l’Estat.
Una de les principals novetats del nou Fons és, tal i com ha explicat l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, que “es podrà destinar el 20% de l’import total, uns 490.000 euros, a reforçar les polítiques que s’estan duent a terme des de les Regidories d’Educació, Serveis Socials i Ocupació i Formació”. La resta, 1,9 milions d’euros aproximadament, es destinaran a “programes d’inversió que es definiran tenint en compte quins són els eixos especificats en les bases del Fons”, ha avançat Giménez.
L’Ajuntament tindrà ara un termini de tres mesos per presentar els projectes, que hauran de ser de nova planificació, és a dir, que no estiguin inclosos en cap pressupost municipal ni tinguin cap subvenció destinada. Un cop s’adjudiquin les obres finançades i es presentin els certificats corresponents, el govern central aportarà a les entitats locals el 85% del seu cost total, en lloc del 70% del cost que es concedia el 2009, i n’abonarà el 15% restant quan finalitzin les actuacions.
El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local és una de les mesures del Govern Central adreçades a impulsar la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball.